sponsor by

Tuesday, May 17, 2011

jalan jalan

hari sabtu reunion, hari isnin reunion. hek3.

sabtu ke putrajaya. Taman Warisan Pertanian. kot. haha. kalau pegi putrajaya dgn bapak aku x sesat x sah. HAHAH. konfem mesti tersalah jalan. hek3. kejam pulak aku nie haha. thn lepas reunion kat putrajaya jugak sesat jugak. hehek. yang penting aku nak bagitau bapak aku cakap putrajaya kedekut signboard. so lepas nie nak buat reunion kat putrajaya organizer kene buat signboard tambahan. hak3. okeh.

reunion kelas form 5, seronok tapi macam hambar siket. hek3. biase2 je kowt. hak3. bole la. perh macam jahat gile pulak ayat aku. tak kan. yang best nye ramai datang yang tak best aktiviti, ade ke treasure hunt tanye pasal pokok2. haha, cube tanya pasal kelas ade la feeling siket nak jawab. ngeh3. btw not bad la.hehe.
isnin pulak ke SAMSMEL terchenta [bajet skejap] hak3. menyibuk sempena sambutan hari guru. hehe. yang ni best sebab ade kemba. hak3, lame tak jumpe. rase la feel dye bile jumpe. x benti bercerite. hek3.

pegi samsmel naik tren kat kl sentral, tapi aku tersampai awal, ye la bapak aku hanta time pegi keje kan. hek3. so aku tggu la kat platform 6 3 budak dari shah alam itu. shera,suraya,sazura. 3 tren aku ucap selamat tinggal gara2 mereka. hak3, tak kesah pun, dtg awl2 bukan wat ape pown. hehe. kitorg turun kat ukm. cari uncle muthu. haha, sume uncle kat situ aku panggil uncle muthu, skali dapat uncle ganesh. haha, korg tau tak sape uncle2 nie. teksi la. hehe.

sampai sekola dalam pukul 12 tengahari. terbalik pulak dgn kesah reunion kat putrajaya, yang nie aktiviti best tak ramai pulak yang join. huhu. aku dah ajak diorg tak mau pulak. okeh. macam biase, jumpe la ngan sume cikgu2. salam2. hehe. pastu sesi bergamba. cikgu punya sesi kitorg dgn tanpa segan silu interframe. hak3. kate supersenior samsmel. kan. hehe.

da lame gile kat skola kitorg pown nak balek la kan, tak kan nak tido sne pulak. hehek, cikgu khaty pulak mengofferkan diri sudi nak hantar kitorg kat ktm mmg tenkiu sgt la ckgu. sory sbb susahkan ckgu, lain kali datang kene bawak kerete. hak3. kan.

sesi nie sedih sket. sampai2 kat ktm tggu la tren. tren sampai. kitorg 4 org berpecah. duduk asing2. aku dah la nak turun kat mid bile nak borak lagi nie? hek sampai kat bandar tasik selatan kowt ramai dah turun sebelah aku kosong so aku pggl kemba duk sebelah aku duk tengah. shera hujung dye tido, bia kan la. hek3. so borak2 la. bila da sampai mid, sedih. huk bape tahun lagi nak tggu jumpe korg lagi r. hahaha. muke suraya pown dah berubah. hek3.

aku igt nak abes dah citer, sekali balek lagi best rupenye. haha, dah la bas dah nak jalan bru aku terjage naseb bek sempat tekan loceng. hak2, kalau tak tah mane2 tah nanti aku turun. hehek. pastu bgn2 tido nak masuk lorong umah aku ade anjing, aku pikir tak kejar lah. sekali tetibe dye datang dalam keadaan berlari, aku pown ape lagi lari la. HAHA. bunguk punye anjing. bkn kejar main2 kejar betul2 pulak tu. aku rase cepat gile dye betol2 blakang aku. siot je. haha. sengal. da la mcm tgh mamai2 lagi. ces. haha. yang paling tak tahan tuan dye la, ade dia cakap macm nie " dia mau main2 saje" pastu dye halau anjing dye balek, pastu dye blah. ceh, igt anjing dye dengar ke cakap. hek, dah tau anjing kejar org yang pegi lepaskan buat ape.haha, marah sekejap. bukan aku je kene kejar, abg aku naik moto pown dye keja. yg jalan kaki ape lagi. haha.

dah la, jauh dah aku melalut nie. hek3. kita berhenti kat sini dulu. aku nak cite pasal 'charlie' tapi tak tau nak buat bile. nanti ade mase aku kenal kan korg dgn binatang itu. hek.

p/s: result.result.result.result.result.result.result.result.result.

p/s gamba dlm ktm x sempat nk upload. hek3, malas senanye, hehe.

suke?

5 comments:

sherazak said...

haha. anjeng tgk muke ko mcm awek die kot. tu yg die kejar. :P

ras sazura said...

dyana dyana dyana..:)

Sitie said...

penat ak bce cik d..hahaha..
anjing 2 msti berkenan kt hang..ahaks~

Anonymous said...

sekali tetibe dye datang dalam keadaan berlari <<- skema nye ayat kau dyana..keadaan berlari giteww.hak2

bape kali kau nk mention psl muke aku ha? hahaha.
btw,aku ske bace sbb ade name aku ngeh3 :)
-kazen adira-

dyana said...

@sherazak: gurau kasar nie. haha.

@ras sazura: yew sazura :)

@sitie: mmg saje bg penat. haha.

@kazen adira: hehe, kalau aku ade 4blog, sume aku nak cite pasal muke kau. hahaha. sekali tetibe dye datang dalam keadaan berlari <<- skema nye ayat kau dyana..keadaan berlari giteww.hak2 nak improve bm aku. hahaha.