sponsor by

Saturday, April 17, 2010

kau pergi jua.. ;((


Akhirnye setelah hampir 4 hari x sehat dye pergi jua meninggalkn dunia ini.. perh sdeyh gle, ;((... mati depan ak.. sblm2 nie,dye mmg saket, mkn x lalu, tdo x lena susu pown x minum.. semalam bpk ak siap bg mkn ubat gastrik lg, sbb da lme sgt x mkn, abg ak cakap mmg x lame r,klo lebih 3 hari x mkn.. da lepas mkn ubat, pakse dye mnum bg dye ade tenaga sket an.. dye mmg lemah btol, ade 2 hari lepas ak ajak dye tdo dlm bilik, ak tgk kejap je dye tdo pastu bgn blek pastu meracau2 , mcm org bru lepas night mare.. mmg btol2 x lena dye tdo..

Jap, nk cite sejarah hidup dye, sblm nie dye ade 5 org ekor adek bradek besday [7 jan 2010], tp 3 ekor hilang tah ke mane [mungkin kne baham anjing] tggl la dua org ekor je + mak dye.
kenangan si hitam mkn eskrem bersame,,

4hari lepas, tyme subuh[ak tdo lg] bpk ak tgk kt luar si kuning[xde nme lg] mcm hilang, pastu tghari tyme nk bg mkn pown dye x blek lg, igt an mcm adek bradek dye yg hilang tu, tp x.. mlm nye, mak ak tgh angkat kain di ampaian, tgk dye terbaring lesu je bwh ampaian, dgn bdn kotor2.. ak tros mendapatkn dye dan mandikan, sbb kotor sgt + bau yg x menyenangkn..

Bermula hari tu la, dye dah start x mkn.. bg susu mcm x larat nk minum.. ak pkai straw dye merengek2 x nk.. abg dye yg sbok nk minum.. lolz..

Keesokkan hari nye, dye hilang lg.. seharian.. tp kali ne dye blek awl sket.. petang da blek, tp tetap sme dgn bdn yg kotor + berbau.. ak mandikn lg.. kali nie, ak keringkn dye gune hair dryer..

Da la, ak mls nk type pnjg2.. haha, sian spe yg bce byk sgt intro dye.. ak tros ke acare pengebumian.. tp sblm tu ak nk cite lg[cite lg?] lyn je la ek,, pg td lepas ak blek dr makan roti canai, dye ade depan pintu, pastu dye mcm menangis + nk termuntah.. ak pown gosok2 la kepala dye bg senang terkeluar.. rupenye.. bkn nk muntah, malaikat nk tarik nyawa.. mmg depan mate kepala ak sendiri, dye jerit makin lme makin kuat, pastu dye terlompat2 + guling2 [ mcm brake dance] pastu menjerit wat kali terakhir, poop jatuh mati...


keadaan kucing ku selepas sakaratul maut..

Depan2 ak dye mati sgguh tragis. 1 st tyme tgk... yg si mk n abg dye bile da mati pegi kt si mati pastu tgk2 je n then blah mcm tu je.. kucing mmg x de perasaan....

Bru la sesi pengebumian :

Van jenazah sudah tersedia...
bole2 men kejar2 tyme2 mcm nie...
sbelum di masukkan dlm liang lahad
kucingku di tanam dgn menghadap kiblat..

selepas siap di talkin tanam, bru la mak n adek dye terasa kehilangan..

ade rupe sdeyh x diorg di atas pusara si kuning..[konon2 sdeyh la ek..]


Sekejap je, pastu diorg men kejar2 blek.. sengal.. haha.. k la, salam..

P/S:al fatihah utk arwah achik spin..


suke?

8 comments:

evaa said...

lawa van jenazah kau?! hahahahha
sian dohh
sakit dalaman aa tuh
lawak doh post kau
adek2 kucen siap men keja2. hahahahhaa

Anonymous said...

Diyanah,merepek gile post ko!!
Org patutnya sedih ats kehilangan kucing ko..haha..

dyana said...

eva: nk ke van jenazah uh.. haha..

anony:mne de mrepek, ak sdeyh.. cume nt, ak rse dye lg sdey klo ak sdey.. so ak hepy kn dye ngan post nie.. muhahaha..

Annyss Azlan said...
This comment has been removed by the author.
Annyss Azlan said...

ko ney..kcau stim la..aku bru nk touching..yg ko g letak mlompat-lompat mcm brake dance tu knp?ngengong la..

zida said...

Aku rindu kucing putih aku T_T
ayah aku pegi buang dkt pasar kajang
T_______________T

kompem da mati.

✿bieyra dhamira✿ said...

err...4 me..sdey la..
sbb sy syg sgt kucen..
kucen mati pun nagis..kucen sakit pun nangis..
sbb sume kucen sy manja...
tdo sekali atas katil..

rizal jabai said...

takziah....wlaupon kucing...tp tetap rase sedih gilerrrrr....huuuu