sponsor by

Wednesday, December 29, 2010

yeah, esok cuti !

hek3.. da lame kowt ak tggl kan blog kuh terkapai2 nie. tgk tu dah bersawang siket.[ nga lap2 seket habuk] hehe. sblm ak nk cite pasal tajuk post nie, izinkan ak kupas balek peristiwa2 yg terjadi kat ak time family + sdare mare ak mai penang. hek3. agak klaka + mendebarkan.

1st kali, tanggal 18 disember[perh da lame kowt] hek3, datang lah rombongan meminang dari puchong + melaka dgn 3 buah kereta. waja[bapak ak], savvy[abg ak] n wira [ tok lan, atok sedare pggl pakcik la mude sket, hek3] berderet la 3 kete depan blok ak. hehe.

pastu, dah jumpe2 salam2 bagai , kami pown berangkat lah ke restoran ikan bakar PAK DIN. perh mmg kaw la ikan2 dye.hek3 sedap2 + murah kowt. hehe, restoran tu kat kepala batas je. dekat2 tp jauh siket[ agak keling] dr kmpp.

lepas perut dah berisi, bergerak lah kami ke PULAU PINANG. hehe. sejak duk matrik penang, blom penah lagi g PULAU sendiri. skang pown g ngan family, bile la nk pegi ngan kawan2, hoho. jauh bai. hek. lepas dah check in ak pown lupe ape nme tempat ak menginap stalion x silap nme appartmen, bole la tahan besar, 2 family bole masok. heh. ade kolam renang lagi, tp ak x bwk byk baju so malas nk terjun skali, abg + adek ak je sebok mandi kolam. heh.

petang tu pegi la jalan2 pusat bandar. pusing2 [sebenarnye abah x taw jalan] last2 balek stalion balek. HAHA. bkn ape, lalu la kat tepi pulau, sepanjang jalan penuh kete, klo nk park pown ade nt kete blkang pulak x bole park. hek3. so balek je la balek ke appartment.

igt nk jalan lepas maghrib tu, tup2 malaysia pulak vs vietnam malam tu, ape lagi family ak pulak major lelaki, so tunde la nk jalan2 penang malam tu lepas bola. hehe. suke keeper mesia, mule2 ak tgk mcm bajet je, bile da lme2 comel plak dye jage gol, n sambut bole siap men guling2 lg. HAHAA. sume la tgk bola, tggl mak ak, nenek ak, nenek sdare ak je yg tdo, bgn2 tetibe suke malaysia mng. HAHA. mak ak ckp dye sokong yg menang. bole plak camtu . heh..

dah abes tgk bola. pegi nasi kandar beratuq. gile panjang beratuq dye. 45 minit beratur sahaje. dari 10.15 malam beratuq smpi 11 bru dapat pilih lauk. rase biase je. HAHA. bole la. mungkin org tertarik sbb nk beratuq panjang2 kowt, ah bia la. hehe. besok nye pulak pegi nasi kandar line clear pulak, tapi x mkn nasi kandar la, sbb da malas nk beratur. so mkn roti canai je. heh.

nk di pendek kan citer[panjang lagi senanye, heh]. da jalan2 batu ferenggi, bukit bendera[ penat pegi tp tgh renovate] hoho. pastu dalam pkol 4 ke 5 tah bru naik feri. sume nk rase nek feri dlm kete, ke nek kete dlm feri ek? ntah . HAHA. ape2 lah.

ak pulak tetibe nk beli buku, ngade2 nk pegi ngan mak, mcm x bole beli sendiri pulak aih, HAHA. cari la JUSCO. cari punye cari sesat. hehe. sori mak abah bg kite sume sesat. HAHA. nk pegi JUSCO sesat satu. dah jumpe JUSCO,nak balek KMPP pown sesat gak. GILE. HAHA. tapi nak cite baeknye org penang kan, kitorg dah sampai berapit [taman seri mengkuang] ak tnye budak penang pown dye x penah dgr. hehe. pastu bapak ak jumpe satu restoran tanye la kt org yg tgh makan, korg tau, dyeorg tros x jd mkn nk tunjukkan jalan balek KMPP, mmg respect la pakcik tu. dye org permatang pauh. dye ckp kt bapak ak x confident nk tunjuk jalan takot x sampai pulak. so dye yg jd co-pilot.

HAHA, korg bygkan je la, td bpk ak jd co-pilot bpk ak sesat, 2 kete blakang pown sesat la jugak an. heh. naseb bek jumpe pakcik yg bek tu. selamat la jugak ak sampai KMPP, tapi mmg jauh gile jalan dr berapit tu nk ke KMPP. lepas dah sampai salam2 pulak ngan pakcik tu, bercerite pulak la, biase la sdare se islam. mmg nmpk ukhwah di situ. ;) syg keeper malaysia. hehe.

bile masok KMPP pulak, jam waktu tu menunjukkan pukol 8.34 malam. so pak guard x benarkan kete hanta smpi kt blok, blok ak da la ujung dunie. kentang la. pak guard pulak mulut capui, habes kene hentam ngan bapak + pakcik + spupu ak. HAHA, PADAN MUKE. jahat pulak ak skejap. hehe.
gile panjg ak membebel. hehe. ohw, lupe plak, smlm malaysia menang agregat 4-2, tahniah malaysia,so pm umum jumaat cuti umum. kesian kelantan +kedah dyeorg mmg cuti jumaat, heh, sabar je lah. ape pown ups ak nk dekat, 10 - 13 januari 2011. 14 nk hangout ngan anne,ngan shera, sape mau join! jom. HAHA. gile, UPS, x abes lagi oit.

p/s: seram weh nk UPS, mcm x prepare ape2 pown lagi. TAKOT! adeh.

kredit to wanie, gamba2 ak cilok ko punye. HAHA.

suke?

2 comments:

Amoi MiyaSya said...

sengal kau ! cakap la nak buat blog , haiya !

Aus MeLankoLik said...

UPs , kat KMpp ek , gudluck ok ! kekeke